SAN GIMIGNANO – SIENA – OTOK ELBA – PISA – FIRENZE

 

Vožnja v smeri Maribora, Celja…

  1. dan, ponedeljek, 15.5.2023:         ODHOD – SAN GIMIGNANO – SIENA

Sledi vožnja mimo Ljubljane proti mejnemu prehodu Fernetiči in naprej po Italiji mimo Benetk, Padove, Bolognie, Firenz in z nekaj postanki bomo v dopoldanskem času prispeli do znamenitega srednjeveškega mesteca San Gimignano. Zaradi številnih srednjeveških stolpov ga mnogi imenujejo tudi “srednjeveški Manhattan”. Sledi sprehod po ozkih mestnih ulicah, obdanih s trgovinicami, katere ponujajo domače toskanske specialitete. V popoldanskih urah še ogled Siene, mesta, ki je stoletja tekmovalo s Firencami. Ogled mestnih znamenitosti: stolnice, palače Chigi, palače Piccolomini, polkrožnega trga Piazza del Campo, mestne hiše z muzejem Civico in stolp Mangia. Ob dogovorjeni uri vožnja do hotela, namestitev, večerja in nočitev.

  1. dan, torek, 16.5.2022:                              OTOK ELBA

Po zajtrku se odpeljemo do Piombina, kjer se vkrcamo na trajekt in odpeljemo do pristanišča Portoferraio, največjega mesta na Elbi. Sledi celodnevno potepanje po Napoleonovi Elbi, ki je posebni svet in čar Toscane. Ogledali si bomo Napoleonovo vilo v dolini San Martino. Obiskali bomo Porto Azzuro, kjer se bomo z manjšim vlakcem popeljali v rudnik mineralov in hkrati videli, kako le te predelajo v nakit. Vožnja s trajektom na celino, povratek v hotel, večerja in nočitev.

  1. dan, sreda, 17.5.2022:                        PISA – FIRENZE – POVRATEK

Po zajtrku nadaljevanje poti z avtobusom mimo Livorna do Pise, ene najlepših toskanskih mest ob reki Arno, katerega obdajajo tudi lepi Pisanski griči. V Pisi je začel svoj študij in znanstveno delo Galileo Galilei. Daljši postanek za ogled znamenitega Trga čudes, ki ga krase stolnica, krstilnica in znameniti poševni stolp.  Ob dogovorjeni uri odhod proti prestolnici Toskane – Firenze. Srednjeveški in renesančni biser si bomo najprej pogledali z najlepše razgledne točke – Piazzale Michelangelo, od kjer se odpre lep pogled na mesto, stolnico, cerkev sv. Križa, zvonik in reko Arno, ki se lenobno vije skozi mesto. Z ogledi boste nadaljevali v mestu: Piazzo del Duomo s krstilnico in izjemno katedralo Santa Maria del Fiore, Giottov zvonik, Dantejeva rojstna hiša, cerkev sv. Križa. Ustavili se boste na trgu Piazza della Signoria, ki ga krasijo številne palače in spomeniki, si ogledali cerkev Orsanmichele, značilen primer florentinske gotike in se med čudovitim stebriščem palače Uffizi sprehodili do Ponte Vecchia – znamenitega mostu, ki nas bo pripeljal do palače Pitti. Danes je v njej šest ločenih muzejev, palačo pa obdajajo vrtovi Boboli, prepredeni s številnimi stezicami in vodnjaki. Po vseh ogledih pa nekaj prostega časa. Za konec pa nam ostane prijetna vožnja po avtocesti proti domu, mimo Bolognie, Padove, Benetk vse do slovensko – italijanske meje s prihodom v zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne.

 

CENA: 295 EUR/osebo pri udeležbi min. 45 oseb v avtobusu

 

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom na navedeni relaciji, cestnine in cestne pristojbine, parkirnine ter DDV, check point (San Gimignano, Siena, Pisa, Firenze), 2x namestitev v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah na bazi polpenziona (večerja, zajtrk), vsi zunanji ogledi mestnih znamenitosti, izlet na otok Elbo (trajekt, ogled Napoleonove vile, vožnja z vlakcem, vstopnino za ogled rudnika mineralov), ogled katedrale s krstilnico v Pisi, malica iz avtobusa 2. in 3. dan, osnovno nezgodno zavarovanje potnikov v času izleta, organizacijo, izvedbo in vodenje izleta.

Doplačila po želji: riziko odpovedi potovanja – ca. 13,20 eur/osebo, vstopnine za notranje oglede posameznih znamenitosti (cerkve, palače,… od 2-10 eur/ogled), enoposteljna soba – ca. 40 eur/osebo, zavarovanje VZAJEMNA TUJINA – 4,88 EUR.

 

Priporočamo vam, da si uredite evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja ali dodatno zdravstveno zavarovanje za tujino.

Ne pozabite veljavnega osebnega dokumenta!

Program velja kot končno obvestilo!

Vrstni red ogledov se lahko spremeni, v smislu boljše in kakovostnejše izvedbe!

ŽELIMO VAM NEPOZABNO POTOVANJE!