PRAZNIČNA BRATISLAVA, 16.12.2023

ODHOD: 7.00 AP Lenart, 7.30 AP Mlinska Maribor (zunanja stran)

CENA: 55 EUR/osebo pri udeležbi min. 45 oseb v avtobusu

Sledi prijetna vožnja skozi Avstrijo, v čudovito okrašeno prestolnico Slovaške – Bratislavo. Ob prihodu vzpon na grajski grič, kjer je bratislavski grad, od koder se odpira prečudovit razgled na mesto in reko Donavo. Sledi sprehod po mestu z ogledom zunanjosti znamenitosti mesta, ki leži v srcu Evrope: ogled glavnega trga s srednjeveškim obzidjem, mestnih vrat, Michalovega stolpa, prav tako sprehod do Mozartove palače, kjer je imel slavni skladatelj enega prvih koncertov. V Bratislavi je sedež Academie Istropolitane, kjer je danes narodna univerzitetna knjižnica. V mestu je večkrat gostoval tudi Beethoven. Pot nas popelje tudi do veličastne gotske katedrale Sv. Martina. Najbolj pogumni se boste lahko odpravili na prav posebno znamenitost mesta – stolp UFO (doplačilo). V neposredni bližini centra mesta je tudi največje nakupovalno središče Aupark, do katerega se boste lahko odpravili peš. Na voljo pa bo tudi čas, da se pridružimo množici na božičnem sejmu, ki se odvija na Glavnem trgu in v srednjeveškem mestnem jedru. V nakupovalno torbo bomo dodali še kakšen lep novoletni spominček, popili vroč čaj ali kuhano vino. Ob dogovorjeni uri se zberemo pri avtobusu in odpeljemo proti domu, s prihodom domov v poznih večernih urah.

Cena vključuje: avtobusni prevoz s turističnim avtobusom, ogledi zunanjosti mestnih znamenitosti po programu, pogostitev na poti s kavo in pecivom, osnovno nezgodno zavarovanje potnikov, vodenje in organizacija izleta).

Doplačilo: stolp UFO – ca. 7 eur/osebo.

Priporočamo vam, da si uredite evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja ali dodatno zdravstveno zavarovanje za tujino.

Ne pozabite veljavnega osebnega dokumenta!

Program velja kot končno obvestilo!

 

Vrstni red ogledov se lahko spremeni, v smislu boljše in kakovostnejše izvedbe!

 

ŽELIMO VAM LEPO PRAZNIČNO VZDUŠJE!