1. dan: četrtek, 27. aprila 2023: SLOVENIJA – REGENSBURG – WÜRZBURG

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah (predvidoma 2.00)… Vožnja v smeri Avstrije in Nemčije proti REGENSBURGU-u, četrtem največjem mestu na Bavarskem in leži ob sotočju Donave in reke Regen. Ogled mestnega središča, ki je tudi  na seznam UNESCO-ve kulturne dediščine. Nadaljevanje vožnje do WÜRZBURG-a, mesta, ki se razteza ob reki Main. Obiskali bomo Rezidenco knezoškofov, enega najsijajnejših baročnih dvorcev v Evropi, stolnico in poznogotsko Marijino kapelo z zelo lepimi nagrobniki. Namestitev v hotelu v bližini mesta. Večerja in prenočevanje.

  1. dan: petek, 28. aprila 2023: WÜRZBURG – ROTHENBURG – HEIDELBERG

Zajtrk. Vožnja do ROTHENBURG-a, mesta ob reki Tauber, ki slovi kot eno najbolje ohranjenih srednjeveških mest v Evropi in se je, vse od 16. stoletja do modernih časov, komajda kaj spremenilo. Sprehod po mestu, kjer je nekaj časa, v Špitalski cerkvi, danes Evangeličanski cerkvi sv. Duha, kot pridigar deloval tudi Primož Trubar. Krajši sprehod skozi mestno središče. Nadaljevanje poti do HEILBRONN-a, znanega po svoji industriji vina. Sprehod mestno, po glavni ulici »Hauptstrasse«, ki velja za najdaljšo ulico brez prometa (peš cono) v Evropi. Sledi vožnja do HEIDELBERG-a, mesta ob reki Neckar, ki je bilo prvič  omenjeno leta 1196. Univerza v Heidelbergu, ustanovljena leta 1386, je najstarejša univerza v Nemčiji in znana po vsem svetu. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

  1. dan: sobota, 29. aprila 2023: HEIDELBERG – DERREDINGEN – TÜBINGEN

Zajtrk. Ogled gradu HEIDELBERG, nato vožnja v DERREDINGEN, kjer je Trubar, med letoma 1567 in 1586, vodil župnijo. V tamkajšnji cerkvi sv. Galla je tudi poko­pan. Za zaključek dneva se bomo ustavili še v TÜBINGEN-u, kjer je dal naš veliki literat leta 1550 natisniti prvi slovenski knjigi Katekizem in Abecednik (Catechismus in den windischen Sprach in Abecedarium). Sprehod po mestu, nato vožnja do hotela, večerja in prenočevanje.

  1. dan: nedelja, 30. aprila 2023: TÜBINGEN – ULM – AUGSBURG

Zajtrk. Vožnja do ULM-a, mesta na Do­navi, ki je bilo pomembno trgovsko in kulturno središče že v srednjem veku, danes pa se ponaša z novo univerzo. Že od daleč vidna gotska stolni­ca ima najvišji cerkveni stolp na svetu. Čeprav jo pogosto nazivajo »stolnica« zaradi njene velikosti, cerkev ni stolnica, saj nikoli ni bila sedež škofa. V notranjosti pa so ogleda vredni bogato izrezljani korni sedeži iz poznega srednjega veka. Po ogledu nadaljevanje vožnje AUGSBURG-a, ogled  mesta, namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje…

 

  1. dan: ponedeljek, 1. maja 2023: AUGSBURG – KÖNIGSEE – SLOVENIJA

Zajtrk. Vožnja do enega najbolj slikovitih jezer v Nemčiji, KÖNIGSEE Prosto za sprehode ob jezeru, kosilo, kavo, počitek… V primeru lepega vremena možnost vožnje z ladjico po jezeru, do cerkvice sv. Bartolomeja (vstopnina!). Po ogledu vožnja proti domu, kamor bomo predvidoma prispeli v večernih urah.

 

CENA POTOVANJA: 495,00€  (minimalna udeležba 45 potnikov na avtobusu)

525,00€  (minimalna udeležba 35 potnikov na avtobusu)

560,00€  (minimalna udeležba 25 potnikov na avtobusu)

 

V CENO JE VKLJUČENO: prevoz z modernim turističnim avtobusom na omenjeni relaciji, cestnine in ostale pristojbine, 4x polpenzion v hotelu*** (sobe 1/2 twc; enoposteljne sobe samo ob predhodni potrditvi in doplačilu), ogledi po programu (brez vstopnin), nezgodno zavarovanje, DDV, organizacija in vodenje potovanja.

DOPLAČILA (po želji): vstopnine cca 30-35€/os.

enoposteljna soba 46€/noč

riziko odpovedi 25,00€/os. (priporočamo!)

 

*Cena je izračunana v januarju 2023. Pridržujemo si pravico spremembe cene primeru, da pride do spremembe v menjalnem valutnem tečaju ali do spremembe v cenikih prevoznikov. Splošni pogoji Potovalne agencije GULIVER so sestavni del programa in jih najdete na spletnem naslovu www.agencija-guliver.si ali jih dobite v naši agenciji.

Vrstni red ogledov se lahko spremeni (zaradi urnikov muzejev, vremena ipd.) vendar ne na škodo vsebine programa.

Končno ceno vam bomo (po prijavi) sporočili 14 dni pred odhodom, glede na končno število udeležencev potovanja!