DATUM: 17. december 2022

ODHOD: 6.30 Ap Lenart, 7.00 Ap Mlinska Maribor (zunanja stran)

CENA: 39 EUR/osebo pri udeležbi min. 45 oseb v avtobusu

43 EUR/osebo pri udeležbi min. 35 oseb v avtobusu

 

Prijetna vožnja v smeri Ljubljane, Postojne, čez mejni prehod v Italijo, do prelepega gradu Miramare. Mira mare pomeni v italijanščini pogled na morje. In prav to grad Miramare daje. Sezidan je na obali 6 km severovzhodno od Trsta. Sprehod po vrtovih gradu in okolici. Ob doplačilu notranji ogled dvorca Ferdinanda Habsburškega (mlajšega brata cesarja Franca Jožefa) in njegove žene Charlotte Belgijske. Ob dogovorjeni uri se odpeljemo do Trsta – mesta tisočerih barv in čudovite okolice, bisera v samem središču Evrope. Sledi sprehod po starem mestnem jedru Trsta in seznanitev z zgodovino in kulturo mesta. Po skupnem ogledu prosti čas za obisk predbožičnega sejma, saj se v tem času drevored na ulici XX. septembra spremeni v sejem z več kot 100 stojnicami, kjer so na voljo raznovrstne slaščice in dobrote italijanske kuhinje. Popili boste lahko skodelico prave italijanske kave, nakupili darila,… Ob dogovorjeni uri prijetna vožnja s krajšimi postanki v smeri proti domu, s prihodom domov v poznih večernih urah.

 

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom na navedeni relaciji, pogostitev na poti s kavo in pecivom, oglede zunanjosti znamenitosti po programu, osnovno nezgodno zavarovanje v času izleta, vodenje in organizacija izleta.

DOPLAČILO PO ŽELJI: ogled notranjosti gradu Miramar – 8 eur/osebo (skupina nad 10 oseb).

 

Priporočamo vam, da si uredite evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja ali dodatno zdravstveno zavarovanje za tujino.

Ne pozabite veljavnega osebnega dokumenta!

 

Program velja kot končno obvestilo!

Vrstni red ogledov se lahko spremeni, v smislu boljše in kakovostnejše izvedbe!

ŽELIMO VAM LEPO PRAZNIČNO VZDUŠJE!