1. dan: Maribor-Celje-Ljubljana-Benetke-Malta*

Zgodaj zjutraj se odpeljemo do beneškega letališča ter poletimo na Malto. Po pristanku pričnemo s spoznavanjem tega srednjeveškega otoka, ki ni poznan le po vitezih. Obiskali bomo tri zanimive kraje (Vittoriosa-Cospiqua-Senglea), ki nam bodo s svojimi utrdbami in drugimi zanimivimi zgradbami zlahka pričarali srednjeveško vzdušje. Malteški vitezi so svoje prve domove zgradili prav v Vittoriosi. Po ogledih nastanitev v hotelu. Nočitev.

2. dan: Valletta-Mdina-Rabat-Mosta

Zajtrk. Najprej ogled Vallete, katere staro mestno jedro skriva kopico zanimivosti: cerkev sv. Janeza z grobnico malteških vitezov, cerkev Pavlovega brodoloma, srednjeveško utrdbo, stolnico sv. Pavla, trdnjavo sv. Elme, židovski geto.

Posebno doživetje je obisk palače Velikega mojstra, kjer domuje slavni orožarski muzej s preko 5.000 kosi originalne viteške opreme. Ustavili se bomo tudi v teatru Manoel, ki je eden najstarejših v Evropi in skriva veliko zanimivosti in bogastva. Popoldan se bomo odpeljali do stare prestolnice Mdine, ki je bila središče malteškega plemstva in je pravi biser srednjeveške arhitekture s stolnico sv. Petra in Pavla in drugimi pomembnimi zgradbami. Nekaj prostega časa za nakup srebrnih izdelkov. V bližnjem Rabatu bomo videli katakombe sv. Pavla, za konec dneva pa si bomo v Mosti ogledali tretjo največjo kupolo v Evropi, ki je kopija rimskega panteona. Nočitev.

3. dan: Otok Gozo-Victoria-Ghijun

Zajtrk. Odpravili se bomo na otok Gozo ter tu spoznali glavno mesto Victorio z znamenito stolnico in citadelo. Naslednja postaja na naši poti bo Ghijun z neolitskimi templji iz kamene dobe in skalnimi votlinami nimfe Kalipso. Nekaj časa pa preživimo še v romantičnem zalivu Marsalforn. Proti večeru se vrnemo v hotel. Nočitev.

4. dan: Malta-Benetke-Slovenija (Ljubljana-Celje-Maribor)

Zajtrk. Zjutraj še malo prostega časa za kak nakup, sprehod, kavo. Nato obiščemo slikovito ribiško vasico Marsaxlokk, kjer bomo začutili utrip starih časov. Za konec se odpeljemo še do Modre jame, ki jo obdaja kristalno čisto morje. Popoldne odhod proti letališču. Polet v Benetke ter še transfer do Ljubljane (Celja, Maribora).

CENA POTOVANJA: 639,00€/os. (minimalna udeležba 25 oseb)

 

Cena vključuje: letalski prevoz, letališke pristojbine, ročna prtljaga na letalu, prevoz do letališča in nazaj, prenočevanje v hotelu 3*** z zajtrki, prevoze po Malti, slovenskega vodnika, DDV, nezgodno zavarovanje.

Doplačila po želji: enoposteljna soba 90€, vstopnine plačujete na licu mesta, večji kovček na letalu 50€

*Odhod je iz Ljubljane. Doplačilo za odhod iz MB ali CE 20€/os. (minimalno 8 oseb)