DATUM: 11.-13. oktober 2022

ODHOD: ob 5.00 uri izpred vašega zbirnega mesta

CENA: ca. 312 eur pri udeležbi min. 25 oseb na avtobusu

 

1.dan: torek, 11.10.2022                                                       Odhod-Ferrara

Vožnja s turističnim avtobusom do mejnega prehoda z Italijo, prestop meje in nadaljevanje poti v smeri Benetk in Padove do Ferrare. FERRARA je vrhunec svojega sijaja dosegla v renesansi, v času vladavine dinastije d’Este. Mestu daje pečat predvsem grad Castello Estense in številne elegantne zgradbe tega povečini renesančnega mesta. Po želji ogled notranjosti srednjeveške stolnice z muzejem. Nato zunanji ogled Palazzo dei Diamanti. Sledi obisk ene najslavnejših italijanskih palač. Palazzo Schifanoia, katere glavna dvorana (Sala dei Mesi) je okrašena z izjemnim ciklom fresk, se uvršča med najlepše ambiente renesančne Italije. Med umetniki, ki so poslikali palačo sta tudi Cosimo Tura in Ercole de’Roberti. Ob koncu dneva nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

 

2.dan: sreda, 12.10.2022                                                Modena-Parma       

Po zajtrku vožnja do MODENE. Ogledali si bomo mestno katedralo iz 12. stol., katera za preprosto in mogočno fasado skriva enkratno troladijsko baziliko, v kateri še hranijo veliko prvotne opreme. V bližini stojita mogočni baročni Palazzo Ducale in zvonik Ghirlandaia, ki po višini presega vse stavbe v mestu. Ob dogovorjeni uri se odpeljemo do mesta PARMA. Mestno jedro obvladuje velikanski Palazzo della Pilotta, kjer so bivali parmski vladarji. Obiskali bomo renesančno gledališče Teatro Farnese in izredno bogato pinakoteko z deli mojstrov, kot so Leonardo, Correggio, Parmigianino, ter številni drugi italijanski slikarji. Med sakralnimi spomeniki sta nedvomno najpomembnejša stolnica s Correggiovimi freskami in romanski baptisterij, ki sodi med najlepše v Italiji. Slednjega odlikujeta jasna arhitektura in bogato okrasje v notranjščini. Zraven je tudi cerkev San Giovanni Evangelista s ciklom fresk, ki sta jih naslikala Parmigianino in Correggio. Po končanih ogledih povratek v hotel. Večerja in nočitev.

 

3.dan: četrtek, 13.10.2022                                               Mantova-Povratek  

Po zajtrku se bomo odpeljali do MANTOVE, ki leži v  srcu rodovitne ravnine, na severu pa jo obkrožajo tri jezera leno tekoče reke Mincio in je nekoč sodila med najbogatejša italijanska mesta. Najprej bomo obiskali Albertijevo cerkev San Andrea, eno najčistejših renesančnih arhitektur v Italiji. Največ časa bomo namenili ogledu nekdanje rezidence mogočne družine Gonzaga, monumentalnemu kompleksu Palazzo Ducale, ki so ga gradili štiri stoletja. Ena največjih evropskih palač skriva v svojih številnih sobanah dragocene umetnine kot so npr. slike renesančnih in baročnih mojstrov Giulia Romana, Rafaela, Pisanella, Rubensa, kot tudi bogato zbirko antičnih kipov. Med vsemi prostori vzbuja največjo pozornost Camera degli Sposi z znamenitimi freskami Andrea Mantegne, ki predstavljajo pomembno prelomnico v razvoju evropske umetnosti. V kolikor nam bo čas dopuščal, bomo obiskali še nenavadni Palazzo Té, ki tako z arhitekturo kot s poslikavo notranjščine, predstavlja vrhunec evropskega manierizma ter je hkrati glavna mojstrovina slikarja in arhitekta Giulia Romana. Ob dogovorjeni uri pa sledi prijetna vožnja s krajšimi postanki v smeri proti domu, s prihodom domov v kasnejših večernih urah.

 

Program vključuje: prevoz s turističnim avtobusom na navedeni relaciji, ogledi zunanjosti mestnih znamenitosti v Ferrari, Modeni, Parmi in Mantovi, 2xnastanitev v hotelu*** na bazi polpenziona (sobe 1/2), pogostitev na poti s kavo in pecivom, osnovno nezgodno zavarovanje potnikov v času izleta, organizacijo, izvedbo in vodenje izleta.

 

Doplačila po želji

– vstopnine po programu: cca. 83,00 EUR – 100,00 EUR:

enoposteljna soba-ca. 40 eur/2 noči,

zdravstveno zavarovanje VZAJEMNA TUJINA: 4,88 eur (skupina nad 10 oseb),

riziko odpovedi ob prijavi-ca. 14 eur/osebo.

 

Pridržujemo si pravico do delne spremembe programa oz. zaporedja ogledov, seveda v smislu boljše in kakovostnejše izvedbe le-tega ali zaradi nepredvidenih okoliščin na samem potovanju.

 

Ne pozabite veljavnega osebnega dokumenta!

Program velja kot končno obvestilo!

ŽELIMO VAM LEPO IN NEPOZABNO POTOVANJE!