Velenje

Velenje

Velenje Slovenija

Opis

Sledi prijetna vožnja s turističnim avtobusom v smeri Slovenskih Konjic, Celja, vse do premogovniškega mesta – VELENJA. V Muzeju premogovništva Slovenije se bomo pod vodstvom vodiča, ki nas bo sprejel v »prizivnici«, spustili daleč v globino jaška. Pred tem si bomo nadeli rudarska oblačila, površnik, čelado, s sabo pa bomo dobili tudi rudarsko malico. V podzemnih rovih si bomo ogledali slikovito predstavitev o tem, kako je potekalo delo rudarjev nekoč in kako poteka danes. Za konec obiska pa se bomo popeljali še po podzemni železnici.

Po ogledu muzeja pa do najlepše ohranjenega gradu v Sloveniji – VELENJSKEGA GRADU. Po ogledu muzejske zbirke sledi sprehod po mestu z moderno mestno arhitekturo (knjižnico Velenje, mestno občino, dom kulture, ljudsko univerzo, Titov trg…). Nato nas bo v prijetnem gostišču čakalo kosilo. Dobro okrepčani bomo naše druženje nadaljevali ob Velenjskem jezeru. Prosti čas za uživanje ob jezeru. Dobro razpoloženi se odpeljemo v smeri proti Žalcu. Nekaj prostega časa za kavico ali postanek pri najnovejši pridobitvi – fontani piv. Tukaj si lahko ob doplačilu kupimo vrčke, s katerimi bomo pokusili pet različnih vrst piva. Preostane nam le še prijetna vožnja v smeri proti domu, s prihodom domov v večernih urah.

 

Cena vključuje: prevoz z avtobusom na navedeni relaciji, voden ogled muzeja premogovništva z rudarsko malico (kranjska klobasa, kruh in sok ali vegetarijanski obrok), ogled muzejske zbirke na gradu Velenje, kosilo, pogostitev na poti s kavo in rogljičkom, osnovno nezgodno zavarovanje potnikov v času izleta.

Doplačilo po želji: vrček za fontano piva.

Program velja kot končno obvestilo!

Vrstni red ogledov se lahko spremeni, v smislu boljše in kakovostnejše izvedbe!

ŽELIMO VAM LEP IZLET!

Kontaktni podatki

Phone

E-naslov