PRAZNIČNA BUDIMPEŠTA, 11.12.2021

PRAZNIČNA BUDIMPEŠTA, 11.12.2021

Budimpešta Madžarska

Opis

ODHOD: 5.30 Ap Lenart, 6.00 AP Mlinska Maribor (zunanja stran)

CENA: 42 eur/osebo pri udeležbi min. 40 oseb

 

Vožnja s turističnim avtobusom preko mejnega prehoda Pince in ob južni obali Blatnega jezera, s krajšimi postanki do Budimpešte, ene najlepših evropskih prestolnic. Po prihodu v prestolnico Madžarske se bomo najprej povzpeli na hrib Gellert s Citadelo, od koder je čudovit pogled na Budimpešto in mostove, ki povezujejo oba dela, Budim in Pešto, v celoto. Nato sledi panoramska vožnja z ogledom mestnih znamenitosti: TRG HEROJEV, OPERO, ŠTEFANOVO CERKEV, PARLAMENT, MARGARETIN MOST,… Sledi sprehod po znameniti Váci ulici. Prosti čas za samostojno odkrivanje mesta ter okrepčilo ali nakup daril na znamenitem Trgu Vörösmarty, ki ga v predbožičnem času preplavijo lično izdelane lesene hišice, v katerih prodajajo najrazličnejše spominke in seveda hrano ter pijačo. Ob koncu dneva se odpeljemo na »hrib Budim«, kjer si ogledamo zunanjosti znamenitosti: Ribiško trdnjavo, Kraljevo palačo, Matjaževo cerkev,… Za konec našega prijetnega druženja sledi prijetna vožnja v smeri proti domu, s prihodom domov v poznih večernih urah.

 

Cena vključuje:

  • prevoz s turističnim avtobusom, ogledi zunanjosti mestnih znamenitosti po programu, pogostitev na poti s kavo in pecivom, osnovno nezgodno zavarovanje, organizacijo, izvedbo in vodenje izleta.

 

Priporočamo vam, da si uredite evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja ali dodatno zdravstveno zavarovanje za tujino.

 

Izlet se izvaja v skladu s priporočili NIJZ: razkuževanje rok, maske, PCT (digitalno potrdilo o prebolelosti COVID-19, cepljenju ali testiranju)!

 

Uradna denarna valuta: HUF (madžarski forint), 1 eur = ca. 355,73 HUF

Ne pozabite veljavnega osebnega dokumenta!

 

Program velja kot končno obvestilo!

Vrstni red ogledov se lahko spremeni, v smislu boljše in kakovostnejše izvedbe! V primeru poslabšanja epidemiološke slike, si pridružujemo pravico do odpovedi izleta.

ŽELIMO VAM LEPO PRAZNIČNO VZDUŠJE!

Kontaktni podatki

Phone

E-naslov