Po poteh televizijske nadaljevanke REKE LJUBEZNI

Po poteh televizijske nadaljevanke REKE LJUBEZNI

Slovenija Slovenija

Opis

Sledi prijetna vožnja v smeri Ljubljane, Ivančne Gorice do Muljave. Muljava je prijazna dolenjska vasica, ki se je spojila z imenom velikega pripovednika Josipa Jurčiča. Obiskali bomo Jurčičevo domačijo, katera je danes muzej na prostem in pripoveduje zgodbe o vsakdanjem življenju kmečkega prebivalstva in modrosti življenja v sobivanju z naravo. Po ogledu nadaljujemo potepanje po slikovitih prizoriščih snemanja priljubljene televizijske nadaljevanke REKE LJUBEZNI. Ob prihodu srečanje z lokalnim vodnikom, s katerim se najprej odpeljemo na ogled Slakove domačije. Po ogledu nadaljujemo pot peš do izvirov reke Krke (ca. 25 min) ter od izvirov peš (ca. 15 min) do avtobusa, s katerim se nato odpeljemo do info točke (šole Krka). Od tukaj se podamo ca. 500 m peš na ogled še drugih prizorišč nadaljevanke. Ogledamo si tudi Krško jamo. Je vodoravna jama, iz katere bruha podzemska voda le ob povodnji. Dolga je dobrih 200 in široka do 30 metrov. Sledi kosilo v bližnjem gostišču. Dobro okrepčani nadaljujemo pot v smeri Ivančne Gorice, v Šmartno pri Litiji, kjer si ogledamo grad Bogenšperk. Je še eden tistih starih gorskih gradov, sezidanih na visokem hribu sredi gozdov. Ima razgled daleč na visoke snežnike proti Koroški in Štajerski. Po ogledu, se dobro razpoloženi zberemo pri avtobusu in odpeljemo v smeri proti domu, kamor prispemo v večernih urah.

Cena vključuje:

  • prevoz z avtobusom na navedeni relaciji, ogled Jurčičeve domačije, ogledi po poti Reke ljubezni (pijača dobrodošlice, ogled Slakove domačije, Krške jame z izvirom in darilo-spominek), kosilo, ogled gradu Bogenšperk, osnovno nezgodno zavarovanje v času izleta, pogostitev na poti s kavo in pecivom, vodenje in organizacija izleta.

Ne pozabite na primerno obutev saj boste veliko na nogah!

Program velja kot končno obvestilo!

Vrstni red ogledov se lahko spremeni, v smislu boljše in kakovostnejše izvedbe!

ŽELIMO VAM LEP IZLET!

Izlet se izvaja v skladu s priporočili NIJZ: razkuževanje rok, maske, PCT (potrdilo o prebolelosti COVID-19, cepljeni ali testirani)

Kontaktni podatki