Odkrivanje lepot Slovenije (Slovenska Istra – Šavrinska brda)

Odkrivanje lepot Slovenije (Slovenska Istra – Šavrinska brda)

Slovenska Istra - Šavrinska brda Slovenija

Opis

Sledi prijetna vožnja z avtobusom mimo Celja, Ljubljane, Postojne v Koper. Prijeten dan bomo pričeli z ogledom priznane oljarne. Na obisku oljarne bomo doživeli posebno zgodbo, ki nas bo popeljala skozi predelavo oljčnega olja, ogledali si bomo klet in okusili asortiman njihovih oljčnih olj. Kupili bomo lahko tudi različne izdelke. Pot nadaljujemo v slikovito zaledje slovenske Istre, v Šavrinska brda. Najprej se ustavimo v vasici Marezige, od koder se odpira čudovit pogled na istrsko zaledje in obalo. Tukaj se tudi nahaja prva vinska fontana v Sloveniji. Ob nakupu kozarca ali žetona si bomo lahko natočili lokalna vina. Sledi postanek v eni najstarejših istrskih vasi – Loparju. Obisk istrske hiše in ogled etnološke zbirke, istrske črne kuhinje in mlatilnice iz 19. stoletja.

Nato nas pot vodi mimo šavrinske vasice Gračišče v Kubed. Vasici Gračišče in Kubed veljata za center Šavrink – jajčaric. Postanek naredimo v Kubedu, kjer obiščemo Izletniško kmetijo in osmico. Tukaj nas sprejmejo Šavrinke v njihovih nošah in nam s skeči, glasbo ter plesom predstavijo življenje nekoč. Sledi druženje in uživanje ob domači malici in pijači. Prijeten dan zaključimo v Hrastovljah, kjer sledi ogled romarske cerkvice Sv. Trojice iz začetka 12. stoletja, ki je med najlepšimi kulturnimi spomeniki in je tudi uvrščena na seznam svetovne kulturne dediščine. Najbolj znamenita freska je upodobitev mrtvaškega plesa. Ob dogovorjeni uri prijetna vožnja v smeri proti domu, s prihodom domov v poznih večernih urah.

Slike so simbolične!

CENA VKLJUČUJE:

  • prevoz z avtobusom, ogled oljarne z degustacija olj, ogled istrske hiše, program Šavrink, malica na osmici, ogled cerkvice Sv. Trojice, oglede zunanjosti znamenitosti po programu, osnovno nezgodno zavarovanje potnikov v času izleta, vodenje in organizacijo izleta.

DOPLAČILO PO ŽELJI: Marezige: paket 1 – 8 eur/osebo (kozarec z nosilno vrečko in trije žetoni-trije vzorci vin).

Program velja kot končno obvestilo!

ŽELIMO VAM LEPO IN NEPOZABNO POTOVANJE!

Kontaktni podatki