Miramar, Trst in Sežana

Miramar, Trst in Sežana

Trst Italija

Opis

Vožnja s turističnim avtobusom v smeri Maribora, Celja, Postojne vse do mejnega prehoda Fernetiči in s krajšimi postanki do prelepega gradu Miramare. Mira mare pomeni v italijanščini pogled na morje. In prav to grad Miramare daje. Sezidan je na obali 6 km severovzhodno od Trsta. Sprehod po vrtovih gradu in okolici. Ob doplačilu notranji ogled dvorca Ferdinanda Habsburškega (mlajšega brata cesarja Franca Jožefa) in njegove žene Charlotte Belgijske. Naslednji postanek bo namenjen ogledu mogočne cerkve Monte Grisa, ki je zelo nenavadne oblike in od daleč ni videti kot cerkev. Stoji na vzpetini nad Trstom in z razgledne ploščadi ponuja čudovit razgled na Tržaški zaliv. Dobro razpoloženi nadaljujemo pot proti Trstu – mestu tisočerih barv in čudovite okolice, bisera v samem središču Evrope. Prosti čas za kavico in samostojne oglede. Sledi vožnja nazaj v Slovenijo, kjer nas bo v prijetnem gostišču čakalo kosilo. Ob koncu dneva še obiščemo vinsko klet Vinakras Sežana – klet s tradicijo, dom edinstvenih vin. Ob vonju po hrastovih sodih, se bomo sprehodili po kleti, kjer nastaja teran. Za vrhunec pa bomo degustirali njihova vina v njihovi 155 let stari Kraški kleti. Ob koncu našega prijetnega druženja, sledi prijetna vožnja v smeri proti domu, s prihodom domov v poznih večernih urah.

 

Cena vključuje:

  • prevoz s turističnim avtobusom na navedeni relaciji, ogledi zunanjosti mestnih znamenitosti v Trstu, kosilo, ogled kleti Vinakras Sežana z degustacijo 4 vrst vin s pršutom in sirom, pogostitev na poti s kavo in pecivom, osnovno nezgodno zavarovanje potnikov v času izleta, organizacijo, izvedbo in vodenje izleta.

 

Doplačilo po želji:

  • vstopnina za ogled gradu Miramare

 

Priporočamo vam, da si uredite evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja ali dodatno zdravstveno zavarovanje za tujino.

 

Ne pozabite veljavnega osebnega dokumenta!

Program velja kot končno obvestilo!

Vrstni red ogledov se lahko spremeni, v smislu boljše in kakovostnejše izvedbe!

ŽELIMO VAM NEPOZABNO POTOVANJE!                                                

Kontaktni podatki

Phone

E-naslov