Grossglockner

Grossglockner

Grossglockner Avstrija

Opis

Grossglockner, najvišja gora v Avstriji in v njegovem vznožju  ledenik Pasterca (avstrijski nacionalni park), do katerega je speljana prečudovita alpska visokogorska cesta, do višine 2.369 m (Kaiser-Franz-Josefs-Hohe), kjer se konča odcep ceste in se začne prečudovit razgled na ledenik in zasnežene tritisočake iz prečudovitega steklenega stolpa.

 

Prijetna vožnja s turističnim avtobusom v smeri Dravograda in naprej v Avstrijo, mimo Spittala in po Lurnskem polju, po dolini reke Möll-Bele do znane gorske vasice Heiligenblut, kjer bomo videli cerkev, v kateri hranijo Kristusovo kri. Po ogledu nadaljujemo našo pot po slikoviti grossglocknerski in ledeniški cesti do razgledne ploščadi Franca Jožefa (2.369 m) pod Grossglocknerjem. Imeli bomo možnost sprehodov po sprehajalnih poteh. Od tukaj je tudi lep pogled na najvišji vrh Avstrije. Po želji in ob doplačilu si tukaj privoščimo kosilo. Nato se peljemo preko prelaza na severno stran Grossglocknerja do kraja Zell am See, kjer naredimo krajši postanek. Nato vožnja mimo Bischofshofna, Schladminga s krajšimi postanki proti domu, kamor prispemo v poznih večernih urah.

 

Program vključuje: avtobusni prevoz na navedeni relaciji s cestninami, takso za gorsko cesto na Grossglockner, ogled zunanjosti znamenitosti po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, pogostitev na poti s kavo in pecivom, vodenje in organizacija izleta.

 

Doplačilo po želji: kosilo, zavarovanje Vzajemna tujina.

Program velja kot končno obvestilo!

ŽELIMO VAM LEP IN NEPOZABEN IZLET!

 

Kontaktni podatki

Phone

E-naslov