Budimpešta je eno najlepšh evropskih mest in zagotovo biser vzhodne Evrope. Arhitekturni dragulj, ki še prav posebej zaživi v spomladanskem času. Budimpešta zasluženo nosi laskavi naziv kraljica mostov. Še zanimivost – mesto ima poleg Rima in Pariza največ Unesco zaščitenih kulturnih spomenikov v Evropi. Obiskovalci dobijo v Budimpešti občutek kot, da bi se resnično sprehajali skozi čas.

 

ODHOD: 6.30 uri izpred dogovorjenega mesta

 

1.dan: sreda, 15.5.2024     ODHOD – BUDIMPEŠTA 

Vožnja s turističnim avtobusom na Madžarsko in ob južni obali Blatnega jezera, s krajšimi postanki do Budimpešte, ene najlepših evropskih prestolnic. Ob prihodu se odpeljemo na “Grajski hrib”, kjer si ogledamo zgodovinski Budim. Ogled Ribiške trdnjave s prečudovitim pogledom na Budimpešto, Matjaževe cerkve, Kraljevega gradu,… Po skupnem ogledu še nekaj prostega časa za kavico ali sprehod po grajskem okrožju s slikovitimi mestnimi hišami. Nato sledi krožna vožnja z ogledom znamenitosti. Sprehodili se bomo po ulicah mesta in si podrobneje ogledali znamenitosti: PARLAMENT, TRG HEROJEV, ŠTEFANOVO CERKEV, OPERO, KRALJEVO PALAČO, MARGERITIN MOST,Ob dogovorjeni uri se bomo odpeljali do hotela, kjer bo sledila namestitev in osvežitev. Ob dogovorjeni uri sledi panoramska vožnja z ladjico od Margaretinega otoka, kjer si ogledamo mesto še z druge perspektive. Peljali se bomo mimo pročelja parlamenta in pod znamenito Citadello. Za konec dneva pa odhod na večerjo v eno izmed madžarskih restavracij. Nočitev.

 

2.dan: četrtek, 16.5.2024  BUDIMPEŠTA – POVRATEK   

Zajtrk. Po zajtrku sprehod čez Trg svobode do bazilike Sv. Štefana, kjer je ohranjena relikvija prvega madžarskega kralja desne roke. Ob doplačilu ogled notranjosti cerkve. Sledi sprehod po mondeni peš – ulici Váci, ki velja za eno izmed najbolj priljubljenih sprehajališč v Budimpešti. Nato obiščemo centralno tržnico. Nekaj prostega časa za samostojne nakupe,… Sledi slovo od Budimpešte in prijetna vožnja v smeri priti Blatnemu jezeru, kjer si v eni izmed čard privoščimo kosilo. Dobro razpoloženi in okrepčani se odpeljemo v smeri proti domu, s prihodom domov v večernih urah.

 

CENA: 162 EUR/osebo pri udeležbi min. 45 oseb v avtobusu

 

Cena vključuje: avtobusni prevoz na navedeni relaciji, vsi ogledi zunanjosti mestnih znamenitosti po programu v Budimpešti, vožnja z ladjico po Donavi, 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*/4*, večerja v restavraciji, kosilo 2. dan, pogostitev na poti s kavo in pecivom, osnovno nezgodno zavarovanje v času izleta, vodenje in organizacija izleta.

Doplačilo: Štefanova cerkev – 1500 HUF (ca. 3,80 eur, skupina nad 15 oseb), enoposteljna soba – 35 eur, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini – VZAJEMNA – 4,88 €/os. (skupinsko), riziko odpovedi potovanja – ca. 11 eur.

 

Priporočamo vam, da si uredite evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja ali dodatno zdravstveno zavarovanje za tujino.

 

Uradna denarna valuta: HUF (madžarski forint), 1 eur = ca. 377 HUF

Ne pozabite veljavnega osebnega dokumenta!

Program velja kot končno obvestilo!

Vrstni red ogledov se lahko spremeni, v smislu boljše in kakovostnejše izvedbe!

ŽELIMO VAM LEP IN NEPOZABEN IZLET!