ODHOD: ca. 6.00 iz Maribora

1.dan: 27.5.2024                          ODHOD – OPATIJA – TRSAT – RIJEKA – OTOK KRK

Sledi prijetna vožnja po Sloveniji do mejnega prehoda s Hrvaško, s krajšim postankom v Opatijo. Moderno turistično mesto se nahaja v Kvarnerskem zalivu, kjer je veliko kulturnih in zabavnih prireditev. Je vodilna turistična destinacija na Hrvaškem za organizacijo kongresov, seminarjev in konferenc. Ogled mestnih znamenitosti in sprehod do osrednjega opatijskega parka, ki velja za enega najlepših parkov na Hrvaškem. Po ogledu nas pot vodi na Trsat. Trsat je bil včasih samostojno naselje, danes pa je del mesta Rijeka, kateri se nahaja na 138m vzpetini nad sotesko reke Riječine. Na vzpetini stoji trdnjava Trsat zgrajena v 16. stoletju. Ob trdnjavi je romarska cerkev matere božje na Trsatu iz leta 1453 in frančiškanski samostan z zakladnico in galerijo. Krajši sprehod z zunanjim ogledom znamenitosti. Nato še naredimo postanek v največjem pristanišču na Hrvaškem – Rijeki. Sprehod po mestu z ogledom mestnih znamenitosti. Vožnja do hotela, nastanitev in osvežitev. Večerja in nočitev.

 

2.dan: 28.5.2024                           OTOK KRK – GOLI OTOK – OTOK KRK

Po zajtrku se bomo v mestu Krk vkrcali na ladjico, kjer nas bo prijazna posadka z vodnikom pričakala s pijačo dobrodošlice. Prijetna vožnja z ladjico ob obali Stare Baške, mimo otoka Sv. Grgur. Občudovali bomo strme stene, na vrhovih katerih so zgrajeni bunkerji, ki so jih gradili politični zaporniki. Po panoramskem ogledu bomo nadaljevali plutje proti jugoslovanskemu Alkatrazu – Golemu otoku. Zapori na otoku so bili zgrajeni za politične zapornike v obdobju 1952-1989, po naročilu komunistične partije in Josipa Broza – Tita. V spremstvu vodnika sprehod po otoku, z ogledom celic in nekdanjih delavnic. Vračanje na ladjico, kjer nas bo čakalo kosilo. Nadaljevanje plutja do otoka Grgurja, kjer si ogledamo ženski politični zapor.

Na povratku na otok Krk se ustavimo še na majhnem otočku Galun – otoku galebov. Po prihodu v mesto Krk pa sledi krajši ogled mesta. Povratek v hotel in prosti čas do večerje. Večerja in nočitev.

 

3.dan: 29.5.2024                          OTOK KRK – OTOK KOŠLJUN – VRBNIK – POVRATEK

Po zajtrku sledi vkrcanje na ladjico ter vožnja na otoček Košljun. Košljun je edinstven kulturno-zgodovinski kraj. Tukaj se nahaja frančiškanski samostan, v katerem so menihi skrili številne vrednosti, ki so jih zbirali skozi stoletja in jih ohranili do današnjega dne. Ogled samostana. Sledi mini panoramska vožnja ob otoku. Nekaj prostega časa in ob dogovorjeni uri povratek z ladjico na kopno. Nato se odpeljemo do enega izmed najstarejših naselij na otoku Krk – kraj Vrbnik. Vrbnik je zgrajen na  prepadni steni, ki se dviga visoko nad morjem, in ponuja fantastičen pogled na obalo in morje. Ko boste vstopili v labirint njegovih starih hiš in začeli raziskovati ozke uličice, se boste nevede vrnili 100 let nazaj. Zaznali boste tradicijo, težak način življenja, občutili povezanost človeka in narave. Na vrbniškem polju so večinoma posajeni vinogradi. Iz avtohtone trte oz. njenega grozdja se dandanes »spreša« predvsem vrbniška žlahtnina, ki je zmeraj bolj popularna in cenjena. Po skupnem ogledu prosti čas za uživanje ob morju. Ob dogovorjeni uri si v bližnji restavraciji privoščimo kosilo. Ker je najpomembnejša panoga Vrbnika kmetijstvo, predvsem vinogradništvo, bomo degustirali tudi njihova vina ter različne vrste žganja. Za konec našega prijetnega druženja, sledi prijetna vožnja v smeri proti domu, s prihodom domov v poznih večernih urah.

 

CENA: 280 EUR/osebo pri udeležbi min. 40-45 oseb v avtobusu

 

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom na navedeni relaciji, ogledi zunanjosti mestnih znamenitosti po programu, 2 x nastanitev v hotelu *** v dvoposteljnih sobah na bazi polpenziona (večerja, zajtrk), celodnevni izlet z ladjico na Goli otok, dobrodošlica, kosilo na ladjici 2. dan s kozarčkom vina, popoldanska kavica, vožnja z ladjico na otok Košljun z vključeno pijačo dobrodošlice, ogled samostana na otoku Košljun, kosilo 3. dan, degustacija vin in žganja, pogostitev na poti s kavo in rogljičkom, osnovno nezgodno zavarovanje potnikov v času izleta, vodenje in organizacijo izleta.

 

Doplačila (po želji): enoposteljna soba – 20 eur/osebo, zdravstveno zavarovanje VZAJEMNA – 4,88 EUR (skupina nad 10 oseb).

 

Priporočamo vam, da si uredite evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja ali dodatno zdravstveno zavarovanje za tujino.

Ne pozabite veljavnega osebnega dokumenta!

 

Program velja kot končno obvestilo!

Vrstni red ogledov se lahko spremeni, v smislu boljše in kakovostnejše izvedbe!

ŽELIMO VAM LEP IN NEPOZABEN IZLET!